Skip Navigation

Необходимостта от сигурност

Често съм се замислял да сключа застраховка „Живот”. Като цяло приемам че това е добър начин за спестяване, и дава възможност да осигуриш стандарта си на живот след определена възраст. Много пъти съм бил на косъм от подписване на полица със спестовен или инвестиционен характер, но колебанието дали в този момент имам възможност и желание да отделям сумата за дължимите премии ме е възпирало.
Все още съм млад и имам пред себе си цял живот за спестяване и отделяне на пари, а сега ми се живее в момента и предпочитам да разполагам с всичките си налични средства.
Наскоро обаче мой много близък приятел почина. За всички нас това беше шок, а за семейството му освен личния момент оставаха и множество отворени финансови въпроси, за които никой не беше мисли досега. Или поне така мислехме ние, оказа се че моят приятел е бил разумен човек и е сключил застраховки към задълженията си. За мен това беше двигател и още на следващия ден се свързах със застрахователната консултантка с която и преди бях обсъждал инвестиционните си планове. Този път тя остана учудена от твърдото ми решение да сключа срочна застраховка „Живот” със изключително високо рисково покритие. Онова което се случи буквално пред очите ми ме убеди, че силата на застраховките е в защита от неочакваното, която те осигуряват на нас и близките ни. Сега смятам че всяка стотинка от премията, която внасям е похарчена по най-добрия начин и в най-подходящия момент.