Skip Navigation

МетЛайф Медика

Стряскащите цифри на официалната статистика в страната ни сочат, че 85% от българите си отиват вследствие на ракови образувания, сърдечно-съдови заболявания и злополуки. В голям процент от случаите качественото лечение е свързано или със затруднен достъп, или с непосилни финансови изисквания, или и двете.  

„МетЛайф Медика“ е достъпна застрахователна програма за тези от Вас, които искат да разчитат на значителни обезщетения, най-доброто лечение и право на личен избор за собственото здраве.

Това е ексклузивен за българския пазар продукт, който се предлага в сътрудничество със световната здравна организация World Care.

„МетЛайф Медика“ Ви дава възможност да изберете Вашия план за справяне с тежки заболявания и злополуки, така че да получите най-доброто за Вас лечение и възстановяване.

„МетЛайф Медика“ предлага гарантирани застрахователни обезщетения при:

 • диагностициране на тежко заболяване;
 • трайна нетрудоспособност вследствие на злополука;
 • загуба на живот вследствие на злополука.

МетЛайф Медика е застрахователен пакет, създаден да ви предостави възможност да изберете Вашия план за справяне с тежки заболявания и злополуки в 3 лесни стъпки

 1. Изберете обхват - Изберете между обезщетение при диагностициране на рак или на което и да е от общо 32 тежки заболявания
 2. Изберете обезщетение - Изберете размера на обезщетението за Заболяване, Загуба на живот и трайна нетрудоспособност вследствие злополука от 50 000 до 150 000 лв.
  Получавате застрахователната си сума в пълен размер и свободата да определите начина, по който да разполагате с нея.
 3. Изберете място и план на лечение
 • Разчитате на второ медицинско мнение от утвърдени специалисти от САЩ, гарантирано от световната организация WorldCare.
 • При желание за лечение в чужбина разчитате WorldCare да:
  • Селектира, проучва и препоръчва най-добрите лекари и лечебни заведения в САЩ и Германия.
  • Отговаря за цялостната организация на медицинските грижи
  • Се грижи за управлението на финансовия аспект
  • Подпомага цялостната логистична организация

Чрез МетЛайф Медика можете да изберете обхвата на своето покритие за тежки заболявания, да го фокусирате само върху най-масовият риск от онкологично заболяване или да се възползвате от най-широкият спектър от покрити тежки заболявания в България – 32 на брой.

В случаите на тежко заболяване безценна помощ подсигуряват услугата „Телемедицина“

„Телемедицина“ осигурява второ медицинско мнение от водещи световни медицински експерти, които разглеждат всеки случай и изготвят подробен експертен доклад включващ диагноза и план на лечение. Към това се добавя услугата „Медицински асистент“, която осигурява съдействие при избор на болнично заведение и екип от най-добрите лекуващи специалисти в САЩ и Германия, цялостна организация и координация на лечението, включително организиране на транспорт и настаняване на пациента и негов придружител до страната, където ще се проведе лечението, и управление на финансовия аспект на лечението. 

Често задавани въпроси относно МетЛайф Медика

Обезщетението  за диагностициране на тежко заболяване се изплаща в пълен размер. Вие разполагате с него свободно и имате възможност за личен избор къде и как да се лекувате, като не е нужно да се доказват медицински разходи. 

Защото злополуките и заболяванията са неочаквани и напълно непредсказуеми събития. Те могат да се случат на всеки, независимо от неговата възраст и здравословно състояние. Злополуките и заболяванията могат да променят драматично нашия живот, както и животът на нашето семейство, като това най-често се дължи на негативното влияние върху финансово ни състояние.